אורית ליבה

פסיכותרפיסטית

לייעוץ לחץ כאן:

מהי הפרעת דיכאון?

המאפיינים העיקריים של דיכאון הם: מצב רוח ירוד, אובדן התעניינות בפעילויות שבדרך כלל מהנות ואובדן ההנאה מהן, ירידה באנרגיה, התעייפות מהירה, וירידה בפעילות. ההפרעה פוגעת גם בתפקוד בעבודה, במסגרת המשפחה ובחיי החברה. משך גל דכאוני הוא בדרך כלל בין מספר שבועות למספר חודשים.

 אתה לא לבד

הפרעת הדיכאון נפוצה מאד, אם כי לא ידועים מספרים מדויקים על היקפה. יש המעריכים שבכל שנה 8%-15% מן האוכלוסייה המבוגרת סובלים מהפרעת דיכאון. ההפרעה נפוצה פי שניים בין הנשים מאשר בין הגברים, היא מופיעה בכל שכבות האוכלוסייה ובכל הגילאים מילדים ועד קשישים.

 

מהם המאפיינים של דיכאון?

הסימנים של דיכאון הם עירוב של שינויים במצב הרוח עם שינויים גופניים. קיימת ירידה משמעותית במצב הרוח, המביאה לחוסר תקווה לגבי העתיד, ולהתעסקות מתמדת עם מחשבות קשות, כגון: על מוות או על אסון. הסובל חווה ירידה בהערכה העצמית ובביטחון העצמי, עסוק ברגשו אשמה, חדל להתעניין בחיים, עשוי לרצות למות ולדבר על התאבדות. הוא מתקשה להתרכז ולהחליט, בוכה לעתים קרובות, מתרחק מחברה ואינו נהנה משום דבר. הסימנים הגופניים כוללים אובדן תיאבון וירידה במשקל, עצירות, ירידה בתשוקה המינית, כאבי ראש, הפרעות שינה, ירידה באנרגיה ועייפות.

 

מהם הגורמים?

יש גורמים רבים לדיכאון, בחלקם תורשתיים- הורמונאליים-פיזיולוגיים ובחלקם פסיכולוגיים. דיכאון יכול להופיע גם כתגובה לאובדן או לחוויה רגשית קשה. פעם נהגו להבדיל בין דיכאון ללא סיבה חיצונית נראית לעין ("דיכאון אנדוגני") לבין דיכאון הקשור לאירוע חיצוני ("דיכאון תגובתי"). אין כמעט משמעות כיום לאבחנה זו שכן הטיפול בשניהם הוא דומה.

 אתה לא אשם

אנשים רבים עדיין מחזיקים בדעה השגויה, שדיכאון הוא בעיה הנובעת מחולשת אופי. הפרעת דיכאון איננה פגם באישיות ואיננה רק מצב רוח ירוד במשך כמה ימים. ידוע שקיימים מרכיבים ביולוגיים ופסיכולוגיים בכל דיכאון. אמנם רוב הגלים הדיכאוניים חולפים באופן ספונטני, אבל טיפול תרופתי ו/או פסיכולוגי יכולים לקצר את משך הדיכאון והסבל בצורה משמעותית. אין הצדקה לטענה כלפי הסובל מדיכאון על שכביכול אינו משתדל מספיק כדי להיחלץ מהדיכאון. אתה לא אשם.

 

יש סיבה לתקווה

דיכאון קל עשוי לחלוף מעצמו, אך הפרעת דיכאון קשה יותר דורשת טיפול. יש כיום טיפולים יעילים וחדשניים, של תרופות ושיחות. הדרך הטובה ביותר היא לפנות לרופא משפחה או לרופא פסיכיאטר, שיכול לברר ביחד איתך מהו סוג הטיפול הנדרש.

 

לטיפול ניתן ליצור קשר בסלולרי 054-4704599

דכאון